Ryanair heeft alsnog twaalf vluchten van en naar Eindhoven Airport geannuleerd vanwege een pilotenstaking op vrijdag. Volgens het vluchtschema van de luchthaven gaan vluchten van en naar Faro, Pisa, Marseille, Porto, Catania en Praag niet door.

Ryanair liet eerder aan Eindhoven Airport weten vrijdag gewoon te kunnen vliegen vanaf de luchthaven, ondanks de aangekondigde staking van piloten.

Pilotenvakbond VNV trok die bewering van Ryanair al in twijfel, omdat de rechter eerder heeft bepaald dat de luchtvaartmaatschappij vluchten moet schrappen bij een nieuwe staking.

Piloten van Ryanair uit verschillende landen gaan op vrijdag staken. De luchtvaartmaatschappij gaat ervan uit dat ongeveer 150 vluchten in Europa vervallen. Volgens Ryanair zal het overgrote deel van het personeel op de stakingsdag wel werken.

In totaal zijn er op die dag 2.400 vluchten van de Ierse prijsvechter gepland. Het conflict van de piloten met Ryanair draait vooral om de arbeidsvoorwaarden die de budgetmaatschappij hanteert.