Tesla is weer een hooggeplaatste manager kwijt. Liam O'Connor, die de aanlevering van onderdelen onder zijn hoede had, heeft zijn ontslag ingediend zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg. O'Connor werkte sinds 2015 bij de maker van elektrische auto's en stond eerder bij Apple op de loonlijst.

O'Connor zou de vijfde hooggeplaatste manager zijn die Tesla in korte tijd verlaat, aldus het persbureau. Het hoofd accounting, hoofd personeelsbeleid en hoofd communicatie verlieten eerder deze maand hun post. Financieel manager Justin McAnear vertrekt in oktober.

Beleggers maken zich zorgen om het hoge verloop op managementposities bij Tesla. Dat komt ook omdat de vertrekgolf samenvalt met een aantal misstappen van topman Elon Musk.

Die wordt onderzocht vanwege mogelijke aandelenfraude, vanwege getwitterde plannen om Tesla van de beurs te halen. Ook wordt hij door een Britse duiker die hielp bij de redding van de Thaise grotjongetjes aangeklaagd. Musk noemde de man meermaals een pedofiel. Bovendien rookte Musk een joint tijdens zijn deelname aan een interview.