Een grote meerderheid van het personeel van PostNL heeft donderdag doorgewerkt nadat vakbond FNV een staking had aangekondigd. Zo'n driehonderd medewerkers op de voorbereidingslocaties in Den Bosch, Amsterdam en Arnhem hebben wel het werk neergelegd.

Volgens PostNL zijn donderdag zo'n acht miljoen poststukken bezorgd en heeft de oproep van FNV tot weinig actiebereidheid geleid. Vakbond FNV zegt dat het doel van de actie is bereikt, doordat delen van de post zijn blijven liggen of later bezorgd zijn.

"We wilden PostNL niet platleggen, maar laten zien dat het ons serieus is door de bedrijfsvoering te ontregelen. En dat is gelukt", zegt vakbondsbestuurder Ger Deleij.

Resi Becker, directeur mail Nederland bij PostNL zegt het belangrijk te vinden in gesprek te blijven over veranderingen binnen het bedrijf. "Wij roepen FNV op om, net als de andere bonden, constructief met ons te overleggen over de veranderingen. Die zijn nodig door de krimp van het postvolume, dat jaarlijks met ruim 10 procent afneemt."

FNV riep op tot de staking omdat medewerkers vrezen voor de invoering van de combibundel die honderden banen zou kosten. FNV noemde de maatregel een "platte bezuiniging".