Amerikaanse beurzen zijn naar een nieuw recordniveau gestegen. De Dow Jones Industrial Average brak door het recordniveau dat in januari behaald werd. De S&P 500 koerst al enkele maanden op nieuwe records.

De Dow Jones opende op 26.619 punten, 0,81 procent hoger dan de sluitingskoers van woensdag. De S&P 500 begon de dag 0,5 procent hoger op 2.922 punten. Ook technologiebeurs Nasdaq stond hoger met een winst van 0,6 procent op 7.992 punten.

De Amerikaanse aandelenbeurzen boeken al langer record na record. Zo werd onlangs het record behaald van de langste zogeheten 'bullmarkt', de laagste periode zonder een daling van 20 procent. De S&P 500 heeft namelijk al bijna 3.500 handelsdagen doorgemaakt zonder periode met een flinke daling.

Overigens is de definitie van een dergelijke periode arbitrair, maar het laat wel zien dat aandelenmarkten al flink zijn gestegen sinds de dieptepunten in 2009.

De flinke waardestijging van de Amerikaanse aandelen is vooral te danken aan hogere bedrijfswinsten en sommige ondernemingen profiteren ook van de belastingverlagingen die de Amerikaanse president Donald Trump doorvoerde.