Beveiligers krijgen een kortere werkweek en hun roosters worden aangepast. Vakbond FNV en de werkgevers in de particuliere beveiliging hebben hierover een akkoord bereikt. De nieuwe cao van vijf jaar geldt voor 30.000 beveiligers van onder meer Securitas, Trigion en G4S Nederland.

De gemiddelde werkweek wordt maximaal 144 uur per vier weken. Dat was 152 uur. Daarnaast komt er meer ruimte tussen een vroege en een late dienst en komt er meer regelmaat in de roosters.

De lonen stijgen eind dit jaar met 1,5 procent en volgend jaar met 1,75 procent. In de jaren daarna volgen verhogingen van 2,5 procent. De pensioenregeling wordt verder onderzocht.

"We hebben afspraken gemaakt over onder andere de werkdruk, de roosters en een kortere werkweek. Allemaal belangrijke elementen waardoor de beveiligers op een gezonde manier hun werk kunnen blijven doen'', zegt Tanja Schrijver van FNV Beveiliging.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!