GRONINGEN - Met tientallen ontslagen werknemers van CMG protesteert de CNV Dienstenbond dinsdagochtend op de stoep voor het Groningse kantoor van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). "Wij eisen tekst en uitleg van het CWI, die absoluut nalatig is geweest bij de behandeling van de ontslagaanvragen van CMG", aldus CNV-bestuurder S. van der Velde woensdag.

Het automatiseringsbedrijf CMG kondigde vorige maand aan 118 arbeidsplaatsen te schrappen in Groningen en Friesland. Dit aantal is inmiddels tot ongeveer 110 gedaald, omdat volgens Van der Velde een aantal werknemers naar andere CMG-onderdelen zijn overgeplaatst.

Volgens de vakbondsbestuuder heeft het CWI de CMG-aanvraag voor het ontslag van ruim honderd werknemers ten onrechte in behandeling genomen. "In Nederland heeft CMG nog 672 vacatures openstaan voor projecten en in andere vestigingen dan in het noorden. Het bedrijf moet het probleem van overtollig personeel in Groningen en Friesland makkelijk intern kunnen oplossen."

Volgens Van der Velde is het CWI bovendien nalatig geweest door een ontslaggrond te accepteren die gebruikelijk is voor uitzendbedrijven. "Weliswaar heeft CMG mensen in dienst die ze inzetten op diverse projecten, maar dat is geen uitzendwerk. De mensen hebben gewoon een vaste aanstelling."