De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag in een tweet uitgehaald naar JPMorgan-president Jamie Dimon. Hij noemt de bankier onder meer een "slechte spreker" en een "mentaal wrak". 

Trump deed deze uitspraken, nadat Dimon eerder deze week op een bankiersevenement gezegd had Trump te kunnen verslaan bij presidentsverkiezingen, onder meer omdat hij denkt slimmer te zijn dan de Amerikaanse president.

Enkele uren na zijn uitspraken trok hij deze echter terug. "Ik had het niet moeten zeggen", laat Dimon weten in een verklaring. "Ik doe geen gooi naar het presidentschap. Dit laat zien dat ik geen goede politicus zou zijn, omdat ik gefrustreerd raak en alle partijen bij elkaar probeer te brengen om grote problemen op te lossen."

Ondanks dat de bankier van JPMorgan zijn uitspraken introk, belette dat president Trump niet om er toch op te reageren. "Het probleem met bankier Jamie Dimon is dat hij de aanleg en intelligentie mist om president te kunnen worden", twittert Trump. "Ook is hij een slechte spreker en een mentaal wrak, daarbuiten is hij een fantastisch persoon."