ZAANDAM - Ahold verwacht dat de nettowinst over dit jaar tussen de 136 en 164 miljoen euro lager zal uitvallen dan eerder geraamd. Vooral de supermarkten in Argentinië zijn een zorgenkindje.
Ahold

Dat heeft Ahold woensdag bekendgemaakt. Bestuursvoorzitter C. van der Hoeven zei dat de voorlopige resultaten over het tweede kwartaal aangeven dat dit jaar geen groei van de winst per aandeel moet worden verwacht. De winst per aandeel zal naar verwachting halveren.

Begin juni ging Ahold bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal nog uit van een winst per aandeel van 15 procent. Ruim een maand later is dat bijgesteld naar tussen de 5 en 8 procent.

De groei van het operationele resultaat zal naar verwachting 15 procent bedragen. Naast Argentinië geven ook de belangen in Spanje problemen evenals de lagere opbrengst uit de verkoop van onroerend goed.

Ahold bloedt vooral door problemen met de Argentijnse partner Velox Retail Holding (VRH). Die zorgt voor een last van tussen de en 450 miljoen euro. Begin deze maand werd bekend dat een ander onderdeel van het Veloxconcern, de Banco Velox, in financiële problemen is geraakt. Ahold zal de leningen en het aandeel van VRH in de Discosupermarkten moeten overnemen voor een bedrag van circa miljoen euro.