AMSTERDAM - FNV Bondgenoten gaat een schadeclaim van enkele tientallen miljoenen euro's indienen bij het horeca-uitzendbureau Mise en Place. Volgens de vakbond houdt het bedrijf zich niet aan de CAO en aan wettelijke regels.

FNV Bondgenoten stelt dat het bedrijf te weinig loon uitbetaalt. Volgens bestuurder H. Westerhof van de bond keert het bedrijf bijvoorbeeld de reserveringen van feestdagen niet uit. Bovendien stuurt het bedrijf niet de verplichte loonstrookjes naar zijn medewerkers.

De Arbeidsinspectie ondezoekt de kwestie. Voor de inspectiedienst is het al wel duidelijk dat Mise en Place de wet overtreedt door niet automatisch loonstrookjes te geven. Verder gaat de Arbeidsinspectie beoordelen of het bedrijf onderbetaalt. De eerste indruk is echter dat dit niet het geval is, aldus een woordvoerster.

M. Ummels, financieel directeur van Mise en Place, ontkent dat het bedrijf zijn medewerkers onderbetaalt. Hij zegt dat zijn onderneming binnenkort iedereeen automatisch loonstrookjes zal sturen met een specificatie van onder andere de reservering voor feestdagen.