WorldCom heeft nog eens voor 3,3 miljard dollar aan fouten in de boekhouding aangetroffen

WASHINGTON - Het bankroete Amerikaanse telecombedrijf WorldCom heeft nog eens voor 3,3 miljard dollar aan fouten in de boekhouding aangetroffen over de periode van 1999 tot begin 2002. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

De telecomgigant maakte in juni ook al bekend dat het voor een bedrag van 3,85 miljard dollar op onjuiste posten in de boekhouding had verwerkt. Het nieuws veroorzaakte een schok op de financiële markten en heeft het vertrouwen in het bedrijfsleven ernstig aangetast. Het was het grootste financiële schandaal in de geschiedenis van het Amerikaans bedrijfsleven.

Met het nieuwe schandaal komt het totaal bedrag dat in de boeken verduisterd is op meer dan 7 miljard dollar. WorldCom zei donderdag verder dat het mogelijk ook een bedrag wil afschrijven van ruim 50 miljard dollar aan verlies van goodwill en andere immateriële zaken. Het bedrijf zegt verder de waarde van zijn eigendommen opnieuw te willen evalueren.

In verband met de ontdekking van de fraude in juni heeft de Amerikaanse federale politie vorige week twee topbestuurders van WorldCom gearresteerd. Hun aanhouding volgde nadat Bush twee dagen eerder een stengere anti-fraudewet had ondertekend.