Managers bij Volkswagen moeten voortaan verplicht in een elektrische auto rijden. Dat heeft topman Herbert Diess ze opgedragen, meldt de Duitse krant Welt am Sonntag.

Diess wil dat hooggeplaatste werknemers van de Duitse autobouwer het goede voorbeeld geven, schrijft de krant. ''We kunnen onze klanten niet de les lezen dat ze zuinige, schone auto’s moeten kopen en dan zelf in een zware SUV komen voorrijden'', zou hij op een speciale bijeenkomst hebben gezegd.

Het streven zou zijn dat al volgend jaar een tiende van de bedrijfswagens van Volkswagen elektrisch is. Nu is dat volgens Welt am Sonntag een paar promille.

De Volkswagen-topman hoopt volgens de krant ook meer elektrische auto’s te verkopen als het personeel er op deze manier reclame voor maakt. Om te voldoen aan Europese eisen voor CO2-uitstoot, zal het concern de verkoop van schone modellen flink moeten opschroeven.

Van de Europese Commissie mogen in Europa geproduceerde auto’s in 2020 gemiddeld nog 95 gram CO2 per kilometer uitstoten. Volkswagen zit nu op een gemiddelde van 118 gram.