AMSTERDAM - Van der Moolen heeft ook in het tweede kwartaal van dit jaar weer fors te lijden gehad van de malaise op de beurzen. Het effectenhuis denkt dat de winst uit gewone bedrijfsuitoefening is uitgekomen op 16,8 miljoen euro. Dat is 27,6 procent minder dan in dezelfde periode van 2001.

Het eerste kwartaal gaf al een winstdaling te zien van 43 procent. Over heel 2001 was er ook een lagere winst, maar dat lag vooral aan het feit dat 2000 een recordjaar was geweest.

De winst over het tweede kwartaal is berekend op Nederlandse waarderingsgrondslagen, wat veelal beter uitpakt dan de toepassing van de Amerikaanse regels. Van der Moolen heeft ook een notering in New York en komt op 1 augustus met de definitieve halfjaarcijfers.

Het bedrijf gaat vanaf het derde kwartaal standaard vooraankondigingen doen van de nettowinst. Met deze publicaties wil Van der Moolen de transparantie voor beleggers vergroten. Onder de huidige marktomstandigheden hecht directievoorzitter F. Böttcher aan een zo tijdig mogelijke informatiestroom naar beleggers en analisten, zo verklaarde hij dinsdag.