ALKMAAR - Bij vestigingen van De Boer Tenten , marktleider op het gebied van evenementententen, zijn maandag stakingsacties uitgebroken. In Alkmaar, het Belgische Bree en Recklinghausen (Duitsland) hebben medewerkers het werk neergelegd, meldde stakingsleider J. Sebers maandag. De bonden zijn niet geïnformeerd. Ongeveer de helft van de circa driehonderd werknemers doet volgens Sebers aan de actie mee.

Bij de tentenmaker is al enige tijd onrust. Sebers: "Het gaat slecht. De directie wil de panden in Alkmaar en Duitsland van de hand doen en het werk vooral concentreren in het Belgische Bree. Dat zou zeker dertig à vijftig mensen hun baan kosten."

Voor directeur K. Tesselaar komt de actie "uit de lucht vallen. Ook de ondernemingsraad wist van niets". Hij meent dat het conflict minder met de bedrijfsvoering te maken heeft en meer met "emoties van mensen die nog binnen de invloedssfeer vallen van de enige tijd geleden uit de vennootschap gezette oprichters van het bedrijf".

Tesselaar spreekt ook tegen dat het minder goed gaat met De Boer Tenten en zei dat de onderneming nog nooit operationeel verlies heeft gemaakt.