AMSTERDAM - Reizigersvereniging Rover stoort zich aan de directie van spoorbeheerder ProRail. In een persbericht zegt Rover dat pogingen om de kwaliteit van het beheer en de bediening van rails, wissels en seinen te verbeteren, hebben gefaald. Volgens de reizigersvereniging is het 'domweg ontkennen' van de problemen geen oplossing.

Rover heeft het persbericht naar eigen zeggen uitgebracht na de stroomstoring die het treinverkeer in delen van het land zondagmiddag trof. Dit leidde tot in de avonduren tot vertragingen van meer dan een uur, onder meer voor reizigers van en naar Amsterdam CS. De directie van ProRail 'meende de problemen te moeten bagatelliseren' door te stellen dat het op het spoor steeds beter gaat, stelt de reizigersvereniging.

ProRail zou bovendien op 'volstrekt ondermaatse wijze' zijn omgegaan met de problemen in Amsterdam nadat binnen een week twee goederentreinen ontspoorden. "Wellicht is een nieuwe directie wel in staat de problemen te onderkennen en op te lessen", stelt landelijk secretaris van Rover Rikus Spithorst.