Laadpalenfabrikant Alfen heeft in het eerste half jaar een flinke omzet- en winstgroei geboekt. Het bedrijf slaagde in zijn doelstelling om vooral over de grens te groeien.

De omzet lag met 41 miljoen euro 32 procent hoger dan in de eerste helft van 2017. De aangepaste ebitda steeg met 52 procent naar 1,7 miljoen euro en de aangepaste nettowinst kwam zelfs 226 procent hoger uit, op 0,6 miljoen euro.

Het bedrijf behaalde 21 procent van deze inkomsten in het buitenland. Dat was in de eerste jaarhelft nog 12 procent.

Alfen zegt in een toelichting bij de cijfers dat de markt nog steeds groeit en dat het de afgelopen periode een aantal belangrijke projecten en klanten in de wacht heeft gesleept.

Bijdrage van acquisitie moet nog komen

Volgens CEO Marco Roeleveld heeft Alfen een ''unieke positie in het hart van de energietransitie''. Hij rekent op verdere groei, onder meer door de mogelijkheden om verschillende bedrijfsonderdelen elkaar te laten versterken.

In de tweede jaarhelft verwacht het bedrijf nog een positieve bijdrage van de acquisitie Elkamo. Alfen nam deze Finse producent van energiedistributiesystemen begin juli over.

Alfen ging in maart naar de beurs. Het aandeel sloot maandag, vooruitlopend op de cijferpresentatie, 0,7 procent hoger op 11,96 euro.