De Amerikaanse president Donald Trump claimt dat financiële markten zullen crashen als hij wordt afgezet.

Hij zegt dit in een interview met de Amerikaanse tv-zender Fox News. "Als ik ooit zou worden afgezet, denk ik dat de markten zullen crashen. Ik denk dat iedereen erg arm zou zijn", aldus de zakenman. 

Een zogeheten impeachment is niet aan de orde, maar Trump komt wel steeds verder in het nauw. Dinsdag werd zijn oud-adviseur veroordeeld voor fraude en zijn voormalige advocaat bekende zwijggeld te hebben betaald aan een pornoster.

De advocaat zou ook met de speciaal aanklager in het Ruslandonderzoek willen praten over wat hij weet over een mogelijke samenzwering.

Financiële markten laten affaire links liggen

Bij nieuwe congressionele verkiezingen in november zouden de Republikeinen in het Congres hun meerderheid kunnen verliezen. 

Financiële markten hebben deze situatie voorlopig grotendeels links laten liggen. Zo sloot de S&P 500 maar iets in de min. De Amerikaanse beurs noteert al tijden records dankzij de hoge economische groei en gestegen bedrijfswinst.

Economen gepolst door persbureau Reuters denken dat de hoge economische groei die de Amerikaanse economie laat zien zal afnemen op langere termijn. Het effect van de belastingverlaging van Trump zal dan uitgewerkt zijn en dan neemt de schade door de handelsoorlog met China juist toe.