Saoedi-Arabië zegt dat de megabeursgang van staatsolieconcern Saudi Aramco niet is afgeblazen. Volgens energieminister Khalid al-Falih gaat het plan om van Saudi Aramco het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld te maken gewoon door.

Persbureau Reuters meldde woensdagavond dat de beursgang niet door zou gaan. Er is al langer veel onduidelijkheid rond het plan, omdat de overheid een definitief besluit voor zich uit blijft schuiven.

Het voornemen om Saudi Aramco naar de beurs te brengen is onderdeel van de hervormingen van kroonprins Mohammed bin Salman. Die wil de economie van Saoedi-Arabië minder afhankelijk maken van de oliewinning. Saudi Aramco zou een notering krijgen op zowel de lokale beurs als een beurs in het buitenland.

De Saoedische overheid zei eerder ongeveer 5 procent van de aandelen van Saudi Aramco naar de beurs te brengen. Daarbij zou het concern gewaardeerd worden op zeker 2 biljoen dollar, ongeveer het dubbele van wat Apple nu waard is. De beurswaarde van Apple overschreed begin deze maand voor het eerst de 1.000 miljard dollar.