RIJSWIJK - Werknemers bij IT-bedrijven hebben hun inkomens vorig jaar harder zien stijgen dan het landelijke gemiddelde. In doorsnee gingen de inkomens er vorig jaar 4,7 procent op vooruit, terwijl de gemiddelde Nederlandse werknemer bleef steken op 2 procent.

Dit blijkt uit onderzoek dat het ICT-vakblad Automatisering Gids in samenwerking met het adviesbureau Berenschot heeft verricht. Vooral het middenkader is er op vooruit gegaan, met flinke inkomensstijgingen voor netwerk- en systeembeheerders en databaseprogrammeurs. De inkomens van IT-managers zijn nauwelijks toegenomen, met 1 procent.

Uit het onderzoek blijkt verder dat ICT'ers niet zo veel trek meer hebben in het verwisselen van baan. Zeven van de tien ondervraagden geven aan helemaal niet actief rond te kijken op de arbeidsmarkt. Gemiddeld zitten ICT'ers nu vijf jaar bij hun werkgever.

Echte mannenwereld

De ICT-sector blijft een echte mannenwereld. Het aantal vrouwen in de sector is teruggelopen van rond 10 procent drie jaar geleden tot 6 procent nu. Vrouwen verdienen ongeveer 10 procent minder dan hun mannelijke collega's.