De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich tijdens een benefietbijeenkomst kritisch uitgelaten over voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve (Fed). 

Volgens drie aanwezigen klaagde Trump over de renteverhogingen door de koepel van Amerikaanse centrale banken, onder leiding van de door hemzelf aangestelde Powell.

Tegen persbureau Reuters zei de zakenman opnieuw niet blij te zijn met de renteverhogingen van de Fed. 

De Fed verhoogde de rente al vijf keer sinds het aantreden van Trump, waarvan twee keer sinds Powell het overnam van Janet Yellen. Trump zou hebben gezegd dat hij verwachtte dat Powell voor ''goedkoop geld" zou zorgen. Een renteverhoging zorgt er juist voor dat geld lenen duurder wordt.

Trump had geen goede verstandhouding met de voorganger van Powell. Hij klaagde meerdere keren over haar beleid en Yellen uitte op haar beurt kritiek op de plannen van Trump tijdens diens verkiezingscampagne.

De Fed is een onafhankelijk orgaan. Hoewel Trump meerdere keren een standpunt innam tegen de renteverhogingen deed hij dat niet eerder zo stellig als nu. Hij vertelt ook in de toekomst kritisch te blijven als de Fed de rente blijft verhogen. Naar verwachting zal de centrale bank dit jaar nog twee keer de rente verhogen om de aantrekkende economie af te koelen.