Qatar heeft toegezegd 15 miljard dollar in Turkije te investeren om het land te ondersteunen. Volgens lokale media zal het geld onder meer gebruikt worden om de financiële sector te helpen.

Het bedrag zou genoeg moeten zijn om grote problemen binnen de financiële sector te voorkomen. Sinds de aankondiging is de lira ten opzichte van de dollar verder in waarde gestegen. Op het dieptepunt moest voor een euro nog 8 lira worden betaald, maar donderdagochtend moet voor een euro 6,60 lira neergelegd worden.

Qatar heeft sinds de diplomatieke crisis met Saoedi-Arabië en andere Arabische landen de banden met Turkije aangehaald. Emir Tamim bin Hamad Al Thani sprak na de bijeenkomst met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan over "de broeders in Turkije".

Handelaren, investeerders en analisten kijken ook uit naar een conferencecall die de Turkse minister van Financiën, Berat Albayrak, donderdag zal houden. Volgens Albayrak, de schoonzoon van Erdogan, hebben drieduizend mensen zich aangemeld voor de telefonische vergadering.