Het lijkt erop dat topman Elon Musk van Tesla opnieuw te snel informatie via Twitter verspreid heeft. Hij liet weten dat hij bij de beursexit van Tesla samenwerkt met de bank Goldman Sachs en investeringsmaatschappij Silver Lake Partners, maar er is waarschijnlijk nog geen officieel akkoord.

Musk zorgde vorige week voor ophef met een tweet waarin hij zegt dat hij van plan is Tesla van de beurs te halen. Verschillende investeerders hebben hem en zijn bedrijf aangeklaagd, omdat ze de tweets vals en misleidend vinden.

Beurswaakhond SEC zou inmiddels een onderzoek gestart zijn naar de onorthodoxe mededelingen van dergelijk koersgevoelig nieuws via Twitter. Musk heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan fraude en koersmanipulatie.

Nu twittert Musk dus te voorbarig over een deal met Goldman Sachs en Silver Lake Partners. Goldman is volgens bronnen van persbureau Bloomberg niet formeel als adviseur ingehuurd en ook met Silver Lake is naar verluidt nog geen overeenkomst getekend. Daarmee zou er nog geen officieel akkoord zijn.

Binnen de top van Tesla zou steeds meer ergernis over het Twitter-gedrag van Musk de kop opsteken. Meerdere bestuurders zouden hem gesommeerd hebben te stoppen met het versturen van tweets.