Greg Blatt, oud-topman van datingapp Tinder, is beschuldigd van seksueel wangedrag. Hij zou tijdens een feestje in 2016 een vrouwelijke collega, de vicepresident marketing en communicatie, hebben lastiggevallen.

Dit melden onder meer The Wall Street Journal en Business Insider dinsdag. De aanklacht maakt deel uit van een bredere lijst met ook verwijten van financiële aard.

Een groep leidinggevenden, medewerkers en oprichters van Tinder is naar de rechter gestapt, omdat de moederbedrijven IAC (InterActiveCorp) en Match Group financiële informatie gemanipuleerd zouden hebben.

Ze claimen een schadevergoeding van zo'n 2 miljard dollar. De waarde van Tinder zou kunstmatig laag gehouden zijn, zodat er minder aan de houders van bepaalde aandelenopties betaald hoefde te worden.

Tinder is in handen van Match Group, dat weer voor zo'n 80 procent in handen is van IAC. Blatt was eerst topman van Match Group en kwam in 2016 tijdelijk bij Tinder aan het roer te staan. Inmiddels hebben anderen de leiding over de datingapp.

Binnen het bedrijf zou al langer duidelijk zijn geweest dat Blatt zich had misdragen. Ook zou er bewust geprobeerd zijn dit voor de buitenwacht verborgen te houden.