Duits cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat om tafel met de leiding van het bedrijf. Vakbond Verdi heeft aangekondigd woensdag in Dublin te starten met onderhandelingen met de leiding van de Ierse prijsvechter, nadat eerder nog werd gestaakt.

De Ierse vakbond Forsa begon maandag al gesprekken met Ryanair, waarbij de hulp van een bemiddelaar werd ingeroepen. Zolang die onderhandelingen lopen, organiseert die bond geen stakingen, liet een woordvoerder weten.

Verdi vertegenwoordigt ongeveer duizend cabinemedewerkers van Ryanair. De Duitsers eisen een loonsverhoging en meer sociale zekerheid. Daarnaast willen ze dat het Duitse in plaats van Ierse arbeidsrecht op hen van toepassing is.

Ryanair kampt in verschillende landen met acties van personeel. Naast loon draait het conflict ook om de bedrijfscultuur en arbeidsrechten bij de budgetmaatschappij.

De pilotenstakingen van afgelopen vrijdag in Duitsland, Zweden, België, Ierland en Nederland troffen naar schatting 70.000 Ryanair-passagiers.