LELYSTAD - De Bijenkorf sluit zijn outletwinkel in het koopjesdorp Batavia Stad bij Lelystad. De warenhuisketen gaat niet in op het aanbod van projectontwikkelaar Stable International om de winkel uit te breiden met 2500 vierkante meter.

De belangrijkste reden om niet in te gaan op het aanbod is dat de warenhuisketen in de Bijenkorf Outlet in Venlo al een grotere winkel heeft. Die winkel van 4000 vierkante meter is eind april geopend en is een succes, zei directeur J. Berger van de Bijenkorf dinsdag.

De warenhuisketen begon de winkel in Batavia Stad twee jaar geleden om op een winkeloppervlakte van achthonderd vierkante meter de outletformule, het verkopen van onder meer seizoensrestanten, te beproeven. De proef bleek al snel succesvol. Reden om de kans te grijpen om een grotere winkel te openen in Venlo, zegt Berger. Op dat moment stond het bovendien nog niet vast of uitbreiding in Batavia Stad mogelijk was.

Het is nog niet bekend wanneer de winkel in Batavia Stad definitief de deuren sluit. De vergunning die de Bijenkorf destijds kreeg, loopt tot september. De circa vijftien werknemers krijgen een baan aangeboden in andere filialen van de warenhuisketen.