AMSTERDAM - Versatel en Belgacom hebben hun gesprekken over vergaande samenwerking beëindigd. Dit heeft Versatel dinsdag bekendgemaakt. Uit de verklaring van het telecom- en kabelbedrijf blijkt dat nog wel wordt gesproken met Talpa, het investeringsbedrijf van John de Mol. Talpa is grootaandeelhouder van Versatel.

Versatel verklaarde begin mei gesprekken te voeren met Belgacom, de voormalige monopolist op de Belgische telefoniemarkt, nadat de Belgische krant De Tijd daarvan melding had gemaakt.

Beurskoers

Op de beurs leidde het overleg tot speculaties dat Belgacom een lucratief overnamebod zou plaatsen. In twee dagen tijd ging de beurskoers van Versatel met 46 procent omhoog. Beleggers reageerden dinsdagochtend scherp op het afhaken van het Belgische concern, dat 4,5 miljard euro in kas heeft om overnames te doen. In de eerste handel daalde de waarde van de Versatel-aandelen met 8 procent tot 1,83 euro.

Op eigen kracht

Versatel wilde niet zeggen wat de reden is voor het afbreken van het overleg. Een woordvoerder verklaarde dat uit de verklaring moet worden opgemaakt dat er op korte termijn geen overeenkomst inzat. Volgens hem blijft Versatel kijken naar andere mogelijkheden om zijn activiteiten te versterken. "Maar we hebben altijd gezegd dat we het ook op eigen kracht kunnen redden."

Talpa is de afgelopen tijd bij de besprekingen betrokken geweest. Zowel Versatel als Talpa heeft belangen in het Nederlandse voetbal. Versatel mag de livewedstrijden van het komende eredivisieseizoen uitzenden, Talpa heeft de rechten op de samenvattingen.

Tv-zender

John de Mol, die fortuin heeft vergaard met de verkoop van zijn tvproductiebedrijf Endemol, begint binnenkort met een nieuwe tv-zender. Hij heeft herhaaldelijk laten weten dat hij veel wil doen met interactieve televisie, waarbij kijkers meer invloed hebben op de wijze waarop zij televisie consumeren. Versatel is daar mee bezig met zijn plannen om voetbalbeelden aan te bieden via een snelle internetverbinding.