Het WK voetbal in Rusland bezorgde Adidas een sterk financieel kwartaal. Het Duitse concern behaalde een omzet van 5,26 miljard euro. Dat is 10 procent meer dan in het tweede kwartaal vorig jaar. Vooral in Noord-Amerika en Azië verkocht het bedrijf veel sportartikelen.

De operationele winst ging met 17 procent omhoog tot 592 miljoen euro. Dat is ruim boven de verwachtingen van analisten. 

De verkopen groeiden in Azië (19 procent) het hardst, gevolgd door Noord-Amerika met een toename van 16 procent. Voetbalschoenen, hardloopschoenen, sneakers en trainingspakken werden het meest verkocht. In West-Europa was de omzet ten opzichte van een jaar eerder niet veranderd.

Het merk Reebok deed het minder goed. De verkoop van dit merk daalde met 3 procent. Adidas zag zijn verkopen aan particulieren via internet in het afgelopen kwartaal met ruim een kwart groeien.

Adidas houdt vast aan zijn verwachting voor heel 2018. Naar verwachting groeit de omzet met ongeveer 10 procent, terwijl de brutowinstmarge iets toeneemt tot 50,7 procent. Daarmee komt de nettowinst naar verwachting uit tussen de 1,62 miljard en 1,68 miljard euro.