Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
vastgoed

Vastgoed in de Randstad levert vastgoedinvesteerders veel op

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag behoren tot de top tien van de lucratiefste steden voor Europese vastgoedinvesteerders. Amsterdam stond vorig jaar met een rendement van 16,4 procent zelfs op nummer één, laat onderzoek van ingenieursbedrijf Sweco zien.
Door ANP/NU.nl

Ook Utrecht (derde met 14,2 procent), Den Haag (zesde met 12,3 procent) en Rotterdam (tiende met 11,2 procent) leverden een hoog rendement op.

Over het algemeen was 2017 met een totaal rendement van 9,3 procent binnen de eurozone, ten opzichte van 7,9 procent in 2016, een positief jaar voor beleggers in de Europese vastgoedmarkt.

Laurens-Jan Portier, consultant bij Sweco: "In Nederland wordt met name geïnvesteerd in logistiek, kantoren en woningen. De bouw blijft achter en de vraag groeit, dus is vastgoed een relatief veilige investering voor commerciële partijen. Door het lage aanbod schieten de prijzen omhoog."

De investeerders in Nederlands vastgoed zijn partijen uit heel Europa en Azië, aldus Portier. "We zien een enorme kapitaalvlucht vanuit Azië naar de Europese markt.

Behalve in de Nederlandse steden was ook in München, Barcelona, Madrid, Lyon, Berlijn en Porto een hoog rendement te halen.

Sweco denkt dat de Europese vastgoedmarkt ook dit jaar en volgend jaar hoge rendementen blijft opleveren. Portier: "De beste stenen zijn al in handen van grote beleggers zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Het beleggersvertrouwen is zo groot dat er nu ook in minder gunstige objecten wordt geïnvesteerd."

Aanbevolen artikelen