AMSTERDAM - Corus heeft zijn grootste aluminiumcontract ooit in de wacht gesleept. Het gaat om een vijfjarig contract ter waarde van meer dan 550 miljoen dollar met vliegtuigbouwer Airbus. Het Brits-Nederlandse staal- en aluminiumconcern levert de komende jaren aluminiumdelen voor de romp en vleugels voor alle type Airbus-toestellen.

De aluminiumdivisie van Corus, goed voor een jaaromzet van 1 miljard pond (1,5 miljard euro), staat nog altijd in de etalage. Gesprekken met geïnteresseerde partijen zijn gaande. Corus' aluminiumdivisie is met een jaarproductie van 250.000 ton 's werelds op vier na grootste aluminiumproducent.

In 2003 stak de centrale ondernemingsraad van Corus Nederland nog een stokje voor de voorgenomen verkoop van de aluminiumtak aan het Franse Pechiney voor 750 miljoen euro.

Corus, vorig jaar voor het eerst winstgevend sinds de fusie in 1999 tussen British Steel en Hoogovens, ziet meer toekomst in staal en ziet uitbreidingsmogelijkheden in met name Turkije, waar de staalsector wordt geprivatiseerd.