De tactiek die de Amerikaanse president Donald Trump gebruikt om nieuwe handelsafspraken af te dwingen, werkt niet, stellen Chinese staatsmedia maandag.

De berichtgeving was vooral gericht op investeerders die zich zorgen maken over de effecten van de handelsoorlog op de Chinese economie.

Trump zou de hoofdrol spelen in "zijn eigen straatvechterachtige, bedrieglijke drama van afpersing en intimidatie". Zijn verlangen om anderen mee te laten spelen, zou ijdele hoop zijn.

"Een land leiden, is niet hetzelfde als zakendoen", meldt een Chinese krant. Het gedrag van Trump zou de internationale reputatie van de Verenigde Staten op het spel zetten.

VS aan de winnende hand

Het is niet de eerste keer dat de sterk gereguleerde staatsmedia van China zich negatief uitlaten over de rol van de Verenigde Staten in het handelsconflict. Wel wordt de Amerikaanse president er deze keer persoonlijk uitgelicht.

De uitingen van de Chinese media volgen op de uitspraken over het conflict die Trump zaterdag deed. Hij beweerde toen dat de Verenigde Staten aan de winnende hand zijn.

Trumps uitspraken volgden echter op dreigingen van China om aanvullende importheffingen in te voeren voor in totaal 60 miljard dollar aan Amerikaanse producten.