Ryanair heeft afgelopen juli meer passagiers vervoerd in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Dat is opvallend, want de luchtvaartmaatschappij had veel last van stakingen door zijn werknemers en acties bij de luchtverkeersleiding in verschillende Europese landen.

De Ierse prijsvechter verwelkomde in juli 13,1 miljoen reizigers aan boord van zijn vliegtuigen. Dit betekende een stijging van 4 procent op jaarbasis.

De vliegtuigen zaten met een gemiddelde bezettingsgraad van 97 procent even vol als een jaar eerder. Tot en met juli steeg het aantal passagiers voor Ryanair met 7 procent tot 133,5 miljoen reizigers.

Personeel van Ryanair in verschillende Europese landen legde meermaals het werk neer om betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen. Al met al zorgden de acties en slecht weer ervoor dat er in de afgelopen maand meer dan duizend Ryanair-vluchten uitvielen.

Daarvan waren bijna 200.000 reizigers de dupe. Een jaar eerder was er sprake van 23 vluchten die om uiteenlopende redenen geannuleerd werden.