De introductieprijs van aandelen van Sonos is vastgesteld op 15 dollar (zo'n 12,82 euro) per aandeel. Dat is 2 dollar minder dan de laagste prijs waarop de speakermaker gerekend had.

De beursgang van de speakermaker levert daardoor 208 miljoen dollar op en daarmee wordt de waarde van Sonos op bijna 1,5 miljard dollar gesteld. Het Amerikaanse bedrijf gaf in totaal 13,9 miljoen aandelen uit op de New Yorkse technologiebeurs Nasdaq.

Muziek streamen wordt steeds populairder en daar hoopt het bedrijf flink van te profiteren. De Sonos-speakers zijn namelijk aan bekende streamingdiensten als Spotify en Apple Music te koppelen. Vorig boekjaar verhoogde het bedrijf de omzet en halveerde het jaarverlies tot 14,1 miljoen dollar.

Investeerders lijken bij de beursgang toch een slag om de arm te houden. Ze vragen zich af of er nog veel rek in de verkoop van nieuwe speakers zit.

Sonos maakt gebruik van de techniek van Amazon, namelijk spraakassistent Amazon Alexa. Tegelijkertijd is Amazon een van de grootste concurrenten van de speakerfabrikant.