Apple heeft donderdag als eerste bedrijf ter wereld een beurswaarde van 1 biljoen (een getal met twaalf nullen) dollar bereikt.

Donderdag heeft de prijs van één Apple-aandeel de grens van 207,04 dollar overschreden. Daarmee kwam de totale beurswaarde op 1 biljoen dollar uit. Volgens de laatste gegevens, van 20 juli, zijn er 4.829.926.000 Apple-aandelen op de beurs.

Apple profiteert van de goede kwartaalcijfers die het bedrijf dinsdag nabeurs publiceerde. Dinsdagavond, vlak voor de publicatie van de cijfers, kostte een aandeel Apple nog 190,29 dollar.

De iPhone-fabrikant scoort met name punten, doordat de omzet in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar met maar liefst 17 procent is toegenomen. Dat is vooral te danken aan de verkoop van duurdere iPhones. De verkoopcijfers zijn wel te vergelijken met die van een jaar eerder.

Techsector stijgt hard

Apple is al een tijd het bedrijf met de hoogste beurswaarde ooit, sinds het concern Microsofts record van 618 miljard dollar uit 1999 had gebroken. Dit bedrag zou tegenwoordig op zo'n 936 miljard dollar neerkomen.

Hoewel Apple het eerste bedrijf is dat de grens overschrijdt, gaan andere techbedrijven ook aardig die kant op. De nummers twee en drie op de lijst van waardevolste beursbedrijven stijgen al het hele jaar verder richting de 1 biljoen dollar. Amazon en Google-moederbedrijf Alphabet hebben marktwaardes boven de 850 miljard dollar.