Bezorgdienst Takeaway, onder meer bekend van Thuisbezorgd, heeft 30 procent meer orders verwerkt in het eerste halfjaar van 2018. In totaal werden er 41,7 miljoen bestellingen gedaan bij het bedrijf.

De omzet steeg met 42 procent naar 110,2 miljoen euro in de eerste zes maanden, meldt het concern woensdag. Vorig jaar werd in dezelfde periode een omzet gedraaid van 77,4 miljoen euro.

In Nederland werden 21 procent meer bestellingen gedaan bij Takeaway en steeg de omzet met 34 procent.

Sommige horeca-eigenaren klagen dat Takeaway te hoge commissies vraagt voor de diensten en er zijn ook initiatieven ontstaan om zelf bezorgsites op te richten. Het concern zegt nu in het persbericht een gemiddeld restaurant een jaarlijkse omzet van 85.000 euro te bezorgen.

Duitsland

In Duitsland steeg het aantal bestellingen met 34 procent. In mei van dit jaar verwerkt Takeaway voor het eerst meer orders in Duitsland dan in Nederland. Het concern spreekt zelf van een mijlpaal.

Ondanks de positieve cijfers lijdt Takeaway nog altijd verlies. Het verlies daalde wel van 21,8 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2017 naar 14,7 miljoen euro in 2018.

Het bedrijf verwacht voor de middellange termijn dat elk jaar het aantal orders met 25 procent zal blijven groeien. Binnen twee tot drie jaar wil het concern een positieve brutowinstmarge noteren.