De stemming onder FNV-leden over het principeakkoord voor een nieuwe cao in het streekvervoer moet opnieuw worden uitgevoerd. De nieuwe uitslag wordt begin september bekendgemaakt.

De stemming moet over worden gedaan omdat er iets is fout gegaan bij het versturen van de brieven en mails en niet alle leden de uitnodiging om te stemmen hebben gekregen.

Er wordt volgens FNV-bestuurder Brigitta Paas nog uitgezocht wat er precies is misgegaan, maar intussen moet iedereen wel de kans krijgen om te stemmen.

De achtduizend FNV-leden krijgen nu allemaal een stembiljet met een antwoordenvelop in de brievenbus en ze kunnen tot 30 augustus hun stem uitbrengen. Eerder zouden de FNV’ers dat tot 2 augustus kunnen doen. De uitslag wordt 6 september bekend, aan het einde van de dag.

In het streekvervoer werd eerder dit jaar herhaaldelijk gestaakt. De bonden eisten een loonsverhoging van 3,5 procent, maatregelen om de werkdruk te verminderen en meer (toilet)pauzes. De cao voor het streekvervoer geldt voor twaalfduizend werknemers.