AMSTERDAM - Een groep beleggers werkt aan een collectieve schadeclaim tegen de DSB Groep van Dirk Scheringa. De beleggers zijn ontevreden over de resultaten van hun investeringen in een leaseproduct. Dat zei een woordvoerder van de belangenvereniging Payback vrijdag.

Payback werkt samen met het schadebestrijdingsbureau Beursklacht om de claims voor de rechter te krijgen. Inmiddels hebben circa honderd consumenten zich bij de procedure aangesloten. De woordvoerder van Payback verwacht dat dat aantal verder zal toenemen.

Beleggers

De ontevreden beleggers ageren vooral tegen het financieel product Hollands Welvaren Select van DSB. De klanten beleggen met geld dat bij DSB is geleend. De aandelen renderen echter onvoldoende om de lening af te lossen, waardoor een restschuld overblijft.

Volgens Payback stelt DSB "zich niet zo heel gewillig op" bij pogingen om het conflict uit de wereld te helpen. "Ze bieden aan om het contract te verlengen of zetten het om in een doorlopend krediet. Andere vormen van een schikking worden niet geaccepteerd."

Belangenclubs van ontevreden beleggers hebben eerder al tegen diverse financiële bedrijven een collectieve procedure aangespannen. Onder andere Dexia, Fortis en Levob werden hiermee geconfronteerd.