NEW YORK - Met een slotkoers van de Dow-Jonesindex rond die van woensdag en een winst van ruim 2,1 procent voor de Nasdaq-beurs heeft de effectenhandel op Wall Street donderdag een licht herstel getoond. De Dow-Jonesindex sloot volgens voorlopige cijfers op 8802,29.

Nasdaq stijgt

Dat is weliswaar een verlies van 0,13 procent maar de graadmeter van de dertig meest verhandelde fondsen bleef boven de 8800 puntengrens. Nasdaq, de door technologiefondsen gedomineerde schermenbeurs, eindigde op 1374,46 punten en steeg daarmee 28,45 punten.

Fors verlies waarschijnlijk

Gedurende het grootste deel van de handelsdag leken de indices op een fors verlies af te stevenen. Zo bereikte de Standard & Poor's Index zijn laagste niveau sinds de koersval na de terreuraanslagen van 11 september. Uiteindelijk sloot deze index van 500 grote fondsen, waar Unilever en Koninklijke Olie binnenkort uit worden verwijderd, 0,8 procent hoger.

Koopjesjagers

Aan het einde van de beurshandel veerden alle indices op. De lage koersen hadden waarschijnlijk koopjesjagers getrokken die hun kans schoon zagen.