Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Tesla,

'Tesla wil geld terug van toeleveranciers'

Tesla heeft toeleveranciers verzocht een deel van zijn eerdere betalingen terug te storten. De maker van elektrische auto's vroeg om die gunst om zijn activiteiten winstgevend te maken.
Door ANP

Het verzoek zou betrekking hebben op betalingen die teruggaan tot 2016. Een inkoopmanager vraagt in het memo om een ''aanzienlijk bedrag'' van leveranciers, meldt The Wall Street Journal maandag.

Zij zouden dat geld moeten zien als investering in de groei van de autofabrikant, die de toeleveranciers zelf uiteindelijk ook ten goede komt.

Tesla wilde tegenover de zakenkrant niets zeggen over het memo. Wel bevestigde het bedrijf van Elon Musk bij leveranciers om kortingen te vragen, wat een standaardpraktijk zou zijn bij contractonderhandelingen.

De Amerikaanse onderneming heeft in zijn vijftienjarige bestaan nooit een boekjaar met winst afgesloten, maar verwacht in het derde en vierde kwartaal van dit jaar winstgevend te zijn.

Daarvoor moet het wel ambitieuze productiedoelstellingen halen voor zijn Model 3, de eerste auto van Tesla voor een breder publiek. De productie van het 'instapmodel' liep meermaals vertraging op.


Lees meer over:

Tesla

Aanbevolen artikelen