De Amerikaanse president Donald Trump zegt "klaar" te staan voor de invoering van extra heffingen op 505,5 miljard dollar aan Chinese importgoederen.

Dit heeft hij gezegd in een gesprek met de Amerikaanse tv-zender CNBC. Hiermee zou vrijwel alle Chinese export naar de Verenigde Staten extra worden belast.

"Ik doe dit niet om de politiek. Ik doe dit, omdat het juist is voor ons land", aldus de voormalige zakenman. "Wij worden al langere tijd opgelicht door China." Hij benadrukte niks tegen het land te hebben, maar de huidige handelspraktijken oneerlijk te vinden. 

Tot nu toe heeft de VS op 34 miljard dollar aan Chinese handelsproducten extra heffingen ingesteld. Naar verwachting wordt dit bedrag nog verhoogd met 16 miljard dollar.

De Verenigde Staten exporteerden in 2017 voor 129,9 miljard dollar aan goederen naar China, blijkt uit gegevens van het US Census Bureau.

Als Trump daadwerkelijk besluit de importheffingen uit te breiden, wordt het voor China dus lastig om met gelijke munt te betalen.