Kinderopvangorganisatie KidsFoundation wisselt opnieuw van eigenaar. De Amerikaanse investeringsmaatschappij H.I.G. Capital heeft het bedrijf verkocht aan het Canadese Onex.

KidsFoundation ontstond in 2014 als opvolger van Estro. Dat bedrijf ging failliet, waarop de toenmalige eigenaar Providence het na een doorstart verkocht aan H.I.G. Capital.

De Amerikaanse eigenaar zegt dat KidsFoundation de afgelopen jaren door verschillende overnames is uitgegroeid tot marktleider op het gebied van kinderopvang in Nederland.

De organisatie vangt in totaal 30.000 kinderen op, onder merknamen als Smallsteps, Zus en Zo, Kits, SKS en De Speelbrug.

H.I.G. heeft niet bekendgemaakt voor welk bedrag de organisatie verkocht is. Volgens het FD gaat het om zo'n 300 miljoen euro.

KidsFoundation heeft een roerige geschiedenis. De organisatie, die eerst Catalpa heette, werd de afgelopen jaren al een paar keer door de ene buitenlandse private-equitymaatschappij aan de andere verkocht.

De nieuwe eigenaar Onex investeert in bedrijven in onder meer de detailhandel, gezondheidszorg en financiële dienstverlening.