ROSMALEN - Bouwconcern Heijmans kijkt positiever tegen het lopende boekjaar aan dan enkele maanden geleden. Bestuursvoorzitter G. Hoefsloot verhoogde dinsdag de winstprognose van de beursgenoteerde onderneming. De topman rekent dit jaar op een nettowinst van 85 miljoen euro, tegen een winstcijfer van 72 miljoen euro in het voorbije boekjaar.

De nieuwe voorspelling ligt hoger dan de winstverwachting die Heijmans uitsprak bij de presentatie van de jaarcijfers afgelopen maart. Toen ging de bouwonderneming uit van een winststijging met 10 procent, waardoor de nettowinst rond 80 miljoen euro zou uitkomen. De omzet van Heijmans zal dit jaar naar verwachting ongeveer 2,8 miljard euro bedragen.

Hoefsloot

Volgens topman Hoefsloot staat Heijmans "aan het begin van een nieuwe groeifase". De orderportefeuille van de onderneming is 15 procent gestegen ten opzichte van eind 2004. Heijmans zegt goede opdrachten te hebben binnengesleept, waardoor het bouwconcern zijn financiële resultaten op eigen kracht kan verbeteren.

De vraag naar woningen is onverminderd goed, meldde Heijmans dinsdag in zijn tussentijdse rapportage. Het concern verwacht dit jaar dan ook 5 tot 10 procent meer woningen te verkopen. De kantorenmarkt daarentegen blijft met leegstand kampen. Heijmans heeft voorzieningen getroffen die de gevolgen hiervan tot eind 2006 afdekken.

Infrastructuur

In de infrastructuur hebben de prijzen hun laagste niveau bereikt, verwacht Heijmans. Er komt inmiddels meer werk beschikbaar, maar de winstmarges hierop trekken nog niet aan. De winst van de divisie Infrastructuur zal dit jaar voornamelijk komen uit grote opdrachten, waaronder de aanleg van spitsstroken.