DEN HAAG - KPNQwest in Den Haag begint maandag delen van zijn netwerk te sluiten. Als er vrijdag daaropvolgend nog geen overnamekandidaten zijn voor het restant, is het hele netwerk niet meer operationeel. Dit maakte netwerkdirecteur J. van der Klauw donderdag bekend.

De Franse en Finse gedeelten van het failliete KPNQwest zijn inmiddels overgenomen. Telecombedrijf KPN heeft serieuze interesse getoond in het netwerk in de Benelux en Duitsland. Onderhandelingen met curatoren en banken daarover lopen nog.

Na het faillissement van KPNQwest heeft een club leveranciers - waaronder KPN en energiebedrijven - de stichting Customer Support KPNQwest in het leven geroepen. Die organisatie zorgt ervoor dat in Den Haag een ploeg mensen werkt, die het netwerk draaiend houdt.

"Al weken werken we hier hard door, maar omdat er nog steeds geen overname of doorstart is, houdt het voor ons ook op", stelt Van der Klauw donderdag.

Als het netwerk is afgesloten, kost het erg veel geld en tijd om het opnieuw aan te sluiten. "Eigenlijk zijn de kilometers lange kabels dan geen stuiver meer waard", meent Van der Klauw.

Voor de klanten van KPNQwest heeft de sluiting geen grote gevolgen. Volgens de netwerkdirecteur hebben de meesten inmiddels een alternatieve route voor hun internetverkeer gevonden.