Een groep van achthonderd Duitse automobilisten met een Tesla Model S moet een subsidie van 2.000 euro terugbetalen aan de overheid. Het model is te luxe om in aanmerking te komen voor subsidie.

Zo'n 250 automoblisten die subsidie hadden aangevraagd, krijgen nul op het rekest. Dat meldt het Duitse overheidsbureau dat over het verstrekken van de subsidie gaat. Het gaat om automobilisten die de auto voor 6 maart hebben gekocht.

Volgens persbureau Bloomberg zal Tesla zelf in beroep gaan tegen de uitspraak en vergoedt het bedrijf de subsidie voor de auto-eigenaren totdat de situatie wordt afgerond.

Om als automobilist in aanmerking te komen voor een "milieubonus" van de Duitse overheid mag een elektrische auto niet meer kosten dan 60.000 euro. De prijs van het basismodel van Tesla schommelt rond dat bedrag, maar in Duitsland werd het model volgens Tesla voor een lagere prijs verkocht.

De Duitse overheid schrapte het model toen bleek dat het basismodel van de Amerikaanse automaker helemaal niet beschikbaar is in Duitsland. Nu wordt het goedkoopste model aangeboden voor ongeveer 70.000 euro.

Automobilisten die hun Model S-wagen na 6 maart hebben gekocht, komen nog wel in aanmerking voor de subsidie.