DEN HAAG - Aegon wil de verzekeraar Nationwide Polen overnemen. De Nederlandse verzekeraar heeft daarover al overeenstemming bereikt met het moederconcern Nationwide Insurance Company. Hoeveel de eerste aanwinst in Polen kost, maakt Aegon niet bekend.

De overname wordt waarschijnlijk in de tweede helft van dit jaar afgerond, meldde Aegon maandag. De Poolse verzekeringstoezichthouder moet de acquisitie nog goedkeuren, evenals de kartelautoriteiten.

Oost-Europa

De aankoop van Nationwide Polen past in de plannen van Aegon om uit te breiden in Centraal- en Oost-Europa. Aegon verkoopt al verzekeringen en pensioenen in Hongarije, Slowakije en Tsjechië. Nationwide Polen haalde vorig jaar voor 157 miljoen euro aan verzekeringspremies binnen. Daarmee neemt de onderneming een vijfde plek in op de Poolse markt voor levensverzekeringen. De verzekeraar zal verdergaan onder de naam Aegon Polen.

Volgens Aegon kan de nieuwe dochter met haar huidige aanpak nog sterk groeien. Daarnaast wil het verzekeringsconcern de verkoop van pensioenen en levensverzekeringen aanjagen via samenwerking met banken, tussenpersonen en eigen verkopers.