LONDEN - De uitgeverij Wegener staat in de belangstelling van de Britse investeringsmaatschappij Mecom. Volgens de Britse krant Sunday Times staat de uitgever van regionale dagbladen zoals De Gelderlander en het Eindhovens Dagblad hoog op het lijstje van de Mecom-topman David Montgomery, voormalig bestuursvoorzittter van de Mirror Group.

Mecom is onder meer in het bedrijf geïnteresseerd wegens Wegeners sterke positie op de Britse en Franse direct-mailmarkt (geadresseerde reclamepost). Volgens de Britse krant heeft Montgomery al een onderhoud gehad met de Wegener-top over een eventueel bod. Op de beurs kent de Nederlandse uitgever momenteel een marktwaarde van bijna 444 miljoen euro.

Steun voor een buitenlandse bod zou opvallend zijn gegeven eerdere uitlatingen van Wegener-bestuursvoorzitter Jan Houwert. Hij keerde zich vorig jaar tegen de verkoop van uitgever PCM (o.a. de Volkskrant en NRC Handelsblad) aan een buitenlandse partij. "Een product als een dagblad is toch een cultuurgoed", zo verwoordde hij zijn reserves. De Britse investeerder Apax nam uiteindelijk PCM over.

Mecom, dat eerder dit jaar naar de beurs is gegaan, wil in hoog tempo zijn mediaportefeuille uitbreiden. Wegener is in dat kader slechts een van de overnameprooien die Mecom op het oog heeft. Om de voorgenomen expansie te kunnen betalen sloot Mecom vorige maand een alliantie met het Amerikaanse hedge fund Och-Ziff. De Amerikanen stelden voor de plannen 100 miljoen dollar ter beschikking.