MILAAN - Voor de Italiaanse economie zou het misschien beter zijn om de oude munt, de lire, tijdelijk te laten terugkeren. De munt zou dan naast de euro in het betalingsverkeer kunnen circuleren. Dat heeft de Italiaanse minister van Welzijn, Roberto Maroni, vrijdag gezegd in een vraaggesprek met de krant La Repubblica.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Volgens de bewindsman van Lega Nord heeft de euro de economische neergang in Italië niet tot staan kunnen brengen. Dat geldt ook voor de verslechterende concurrentiepositie van het land. Daarom zou het in zijn ogen "beter" zijn om de lire er weer tijdelijk bij te nemen.

In het verleden devalueerde Italië zijn munteenheid nogal eens als het economisch minder ging. Met de euro is dat niet meer mogelijk. Minister Maroni is vooral bezorgd over de toenemende concurrentie van China. De bewindsman voegde er aan toe dat zijn partij niet tegen Europese eenwording is en ook niet terugverlangt naar de lire. Een medewerker van de Europese Commissie wilde niet reageren op de uitlatingen van de minister.