De stakingen bij AkzoNobel hebben de productie van het verf- en chemiebedrijf geraakt. Op de vestiging in Sassenheim lag de verf- en coatingproductie dinsdag helemaal stil, die in Wapenveld draaide op halve kracht.

Vakbonden FNV en CNV hadden 24-uursstakingen opgezet om het bedrijf te dwingen tegemoet te komen aan hun eisen voor een betere cao en een bijstorting in het pensioenfonds. Aan de vakbondsacties deden enkele honderden mensen mee.

Een woordvoerder van AkzoNobel zegt dat er van de veertienhonderd medewerkers in Sassenheim uiteindelijk zo'n honderd tot tweehonderd in staking waren, voldoende om de vestiging plat te leggen. Van de honderdvijftig werknemers in Wapenveld waren er ruim vijftig in staking, aldus de zegsman.

De bonden hebben al aangekondigd dat er woensdag weer gestaakt gaat worden. Dan is het de beurt aan de zoutfabriek in Hengelo waar ongeveer driehonderd mensen werken.

AkzoNobel kan niet zeggen wat de stakingen voor financiële gevolgen hebben. Woensdag staat er ook weer overleg met vakbonden op de agenda. Mogelijk brengt dat de partijen weer iets nader tot elkaar.