BEILEN - Directie en werknemers van het distributiecentrum van supermarktconcern Laurus in Beilen zijn woensdag rond 18.00 uur tot een akkoord gekomen, nadat tachtig werknemers een dag lang gestaakt hadden. Met de vakbonden FNV en CNV is afgesproken dat de zeventig mensen die weg moeten, begeleiding krijgen bij het zoeken naar nieuw werk. Er moeten 59 volledige arbeidsplaatsen verdwijnen.

Laurus heeft ook beloofd vóór 1 juli 2006 geen mensen te ontslaan. Eerder was oktober 2005 genoemd. Dat maakte L. Makkinje van FNV Bondgenoten woensdag bekend.

Makkinje beschouwt de wilde staking ook als steuntje in de rug bij onderhandelingen over prepensioenregelingen en een nieuwe CAO. Op die terreinen worden weer 'voorzichtige stapjes' gezet. De werknemers moeten woensdagavond wel de gemiste productie van de dag inhalen. Ze krijgen hun dagloon gewoon uitbetaald.

Een woordvoeder van Laurus bevestigt de overeenkomst, maar zegt dat de bereikte resultaten overeenkomen met wat Laurus zelf al had voorgesteld.