Philippe Capron is niet langer kandidaat om bestuursvoorzitter te worden van Air France-KLM. Dat meldt de Financial Times maandag op basis van een brief van Capron aan interim-voorzitter Anne-Marie Couderc.

“In de context van recente gebeurtenissen, wil ik u bij deze informeren dat ik mij terugtrek uit het lopende rekruteringsproces. Ik ben niet langer kandidaat voor de positie van bestuursvoorzitter van Air France-KLM", citeert het zakendagblad Capron.

De kandidatuur van de Fransman werd eerder bekritiseerd door zusterbedrijven Delta en China Eastern Airlines. Hij werd als "lichtgewicht" bestempeld, onder meer door gebrek aan ervaring in de luchtvaart en omdat hij nog nooit een bedrijf leidde. Momenteel is hij financieel directeur van het Franse nuts- en vervoersbedrijf Veolia.

De Franse transportminister liet vrijdag weten dat de nieuwe bestuursvoorzitter van Air France-KLM uit de luchtvaartsector hoort te komen, en wees erop dat Capron geen ervaring heeft in de luchtvaart. Air France-KLM is op zoek naar een nieuwe topbestuurder na het opstappen van topman Jean-Marc Janaillac in mei.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!