Een verkoop van HEMA zal waarschijnlijk pas volgend jaar plaatsvinden. Donderdag presenteerde het concern tegenvallende kwartaalcijfers. Eigenaar Lion Capital zou zich nu richten op betere resultaten later in het jaar. 

Dit meldt De Financiële Telegraaf (DFT) vrijdag op basis van anonieme bronnen. Er zijn nog wel steeds gesprekken met investeerders over een verkoop en Lion Capital zou ook alle opties openhouden. Zo zou ook een beursgang een optie zijn, hoewel dit onwaarschijnlijk lijkt. 

Een verkoop aan de Belgische investeerder Core Equity is eerder dit jaar naar verluidt afgeketst, hoewel HEMA noch Lion Capital dit heeft bevestigd.

Volgens DFT waren de partijen het eens over een verkoopprijs van 1 miljard euro, maar viel de investeerder over een conflict tussen HEMA en de franchisers over de verdeling van online inkomsten.

Omzet

HEMA meldde donderdag een 2,8 procent gestegen netto-omzet over het eerste kwartaal. Dit was te danken aan de opening van nieuwe winkels en een hogere online omzet.

Als deze cijfers buiten beschouwing worden gelaten, daalde de omzet juist met 1,1 procent. Het verlies halveerde van 12,4 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2017 naar 6 miljoen euro in de eerste drie maanden van dit jaar.