Piloten van Brussels Airlines hebben een loonvoorstel van de Belgische luchtvaartmaatschappij afgewezen. 

Nieuwe stakingen zijn echter nog niet aan de orde, meldt persbureau Belga op basis van een ingewijde. 

Piloten van de Belgische luchtvaartmaatschappij legden in mei al het werk neer uit onvrede over hun loon, de werkdruk en de pensioenregeling. Daardoor ging driekwart van de vluchten niet door. Ook veel Nederlanders, met name uit het zuiden van het land, maken gebruik van Brussels Airlines.

Piloten kunnen maandag tot 17.00 uur stemmen over een nieuw voorstel waarover de directie van Brussels Airlines en vakbonden eerder een overeenkomst hadden bereikt.

Uit de tussentijdse resultaten zou al duidelijk zijn geworden dat meer dan de helft van de piloten het bod van hun werkgever niet ziet zitten. Bij het vorige voorstel stemde 92 procent van de piloten tegen.

De bonden wilden nog niet aansturen op nieuwe stakingen, maar eerst weer om de tafel gaan voor onderhandelingen. Momenteel wordt ook gekeken naar de mogelijke integratie van de luchtvaartmaatschappij in Eurowings, dat net als Brussels Airlines onderdeel is van Lufthansa. De bonden verwachten daar in de tweede week van juli meer duidelijkheid over te hebben.